STAROBRNO 11

Starobrno spojuje moderní technologie se specifickou českou tradicí vaření piva. Výjimečnou kvalitu a charakter značky zaručuje pečlivý výběr surovin, dvourmutový varný proces a zvláště pečlivě kontrolovaný fermentační proces, který zajistí zachování zbytkových extraktů v našich pivech.
 
Základem každého piva je ječmenný slad. Pro naše pivo používáme ječmeny z oblasti Hané, které jsou na celém světě považovány za špičkové. Po sklizni se zpracovávají v moravských sladovnách v Kroměříži a Hodonicích.Vzniká tak nejkvalitnější moravský slad, kterého nakupujeme opravdu hodně – k výrobě jednoho půllitru starobrněnského ležáku potřebujeme asi 2000 sladových zrn.

Chmel vtiskne Starobrnu jeho charakteristické vlastnosti, tedy hořkost a aroma. Hořkost způsobují v chmelu obsažené pryskyřice a za aroma jsou odpovědné silice. Používáme nejvyhlášenější chmel na světě – žatecký poloraný červeňák.
 
Přibližně 90 % hmotnosti piva tvoří voda. My vaříme z kvalitní pitné vody z Březové. Přesnou charakteristiku kvasnic si každý pivovar střeží jako oko v hlavě. Náš vlastní kmen kvasnic je uložen na Vysoké škole chemicko-technologické.

Pivo se v Brně začalo vařit před více než 750 lety. Václav I. v roce 1243 udělil městu královská privilegia, mezi něž patřilo i právo vařit pivo.

Portfolio Starobrna tvoří tradiční výčepní piva (světlé, černé, řezák), ležák, pivní speciál Baron Trenck, nefiltrovaná kvasnicová třináctka, unikátní speciální Zelené pivo a Modrá Kometa. Velké oblibě se mezi spotřebiteli těší jedenáctistupňové Medium. Od 3.3.2012 se ve Starobrnu vyrábí i nepasterizované pivo. Nepasterizované Starobrno si díky nahrazení procesu pasterizace a použití unikátního mikrofiltru déle udržuje své původní vlastnosti přírodního nápoje, čerstvou a přirozenou chuť.

 

Anketa

chutná Vám Starobrno 11?

Výborné 63 59%
dá se pít 15 14%
nicmoc 29 27%

Celkový počet hlasů: 107

Anketa

jak Vám chutná Krušovice 11 nefiltrovaná

Výborná 62 57%
Nic moc 30 28%

Celkový počet hlasů: 108